Nu 25% korting op het lidmaatschap met de code: JTLancering

Boeken over judo

Boeken over judo bieden een diepgaand begrip van de sport. Naast de praktijklessen kan een judoka veel kennis en motivatie putten uit leerboeken, naslagwerken en onderwerpen die hen interesseren. Naarmate een judoka vooruitgang boekt, wordt het gebruik van lesmateriaal steeds belangrijker om een dieper inzicht in judo te krijgen.

De boeken op deze pagina zijn ingedeeld in diverse onderwerpen, zodat je zelf kunt kiezen welk boek jouw interesse heeft. 

Inhoudsopgave

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links. Dat betekent wanneer je op een link klikt en het betreffende item koopt, ik een commissie ontvang zonder dat het jou wat extra’s kost. 

Basis judo boeken

Alles over judo

Douwe Boersma
Alles over judo biedt een schat aan informatie voor judoka's in het algemeen en voor studenten en docenten in het bijzonder. Het is een bron van judokennis.

Judo doe je zo

Maarten Westermann
Judo is een sport die we wél kennen, maar waar we weinig van weten. Cor van der Geest brengt daar verandering in met Judo doe je zo. Geen technisch boek vol grepen en worpen, maar een indringend beeld van een dynamische sport in vele facetten.

Judo in evolutie

Anton Geesink
Aan Anton Geesink komt de eer toe dat hij, na een ongeëvenaarde judo-carrière en in het bezit van een enorme kennis, zich is gaan afvragen of het nu wel echt allemaal zo moest. De nieuwe inzichten waar dit toe leidde, een geheel nieuwe aanpak van het judo-onderricht, heeft hij neergelegd in dit boek.

Judo boeken voor lesgeven

Opvoeden door stoeien

Yos Lotens
"Opvoeden door stoeien" behandelt uitgebreid de pedagogische mogelijkheden die het stoeispel biedt en de voorwaarden waaronder men het kan spelen. Tevens bevat het boek een groot aantal in de praktijk uitvoerig getoetste spel-en lessuggesties.

Judo als spel

Jan Middelkamp
In JUDO ALS SPEL wordt een brug geslagen tussen jeugdsport en bewegingsonderwijs. Het biedt docenten en studenten lichamelijke opvoeding alsmede judoleraren (in opleiding) een visie en veel praktijksituaties om judo als spel bij kinderen te introduceren.

Kinder judo boeken

In de greep van judo

Yos Lotens
Judo kan zowel als sport, als spel en als therapie beoefend worden. Jaarlijks beginnen ruim vijftienduizend kinderen met judo-onderwijs. En als je eenmaal in de greep van judo bent, laat het je niet meer los met al zijn geheimzinnigheden: het pak, de dojo, de gekleurde banden, het harde vallen zonder dat je je pijn doet, de buigingen voor elkaar en de vele Japanse namen.

Judo, stap voor stap

Wil Lüschen
Auteur Wil Lüschen - leraar lichamelijke opvoeding, docent JBN-bondsopleidingen, judoleraar en vijfde dan judo - beschrijft in zijn boek op een zeer plezierige wijze het judo voor de jeugd.

Judo, wat is dat?

Peter Puntman
Judo kan zowel als sport, als spel en als therapie beoefend worden. Jaarlijks beginnen ruim vijftienduizend kinderen met judo-onderwijs. En als je eenmaal in de greep van judo bent, laat het je niet meer los met al zijn geheimzinnigheden: het pak, de dojo, de gekleurde banden, het harde vallen zonder dat je je pijn doet, de buigingen voor elkaar en de vele Japanse namen.

Techniek judo boeken

100 keer kantelen

Roel van Alff
In de literatuur over judo ontbreekt een boek over keer-kanteltechnieken en Hikkomi-waza. De auteur heeft het initiatief genomen deze technieken zo goed mogelijk te omschrijven, toegelicht met uitstekende afbeeldingen.

Hikomi-no-kata

Berber Roorda & Mark Bette
In het traject naar hun derde-danexamen, hebben de auteurs een 'kata' ontworpen van hikomi-technieken (staande kanteltechnieken).

Busen Judo Kata

Chris de Korte & Egdar Kruyning
Busen Judo Kata is in samenwerking met de Judo Bond Nederland tot stand gekomen. Dit boek omvat de standaardisering van de zes traditionele judokata: Nage-no-Kata, Katame-no-Kata, Kime-no-Kata, Koshiki-no-Kata, Ju-no-Kata en het Itsutsu-no-Kata.